Väder och klimat i Dublin

Irlands klimat och väder är milt och fuktigt, vädret liknar det vi har i Skandinavien, men med varmare vintrar och mer nederbörd. Temperaturen i Dublin går inte ofta under 0°C på vintern däremot går den oftare över 20°C på sommaren än vad den gör i Sverige. Temperaturerna i Dublin är alltså något högre året om än vad de är i Sverige. Nederbörden i Irland är högre än i de flesta andra länderna i Europa, detta tillsammans med grannarna Storbritannien. Det kan komma mellan 45 och 75 mm regn per månad i landet, i Dublin är det i snitt mindre nederbörd än i övriga delar av Irland.

Medeltemperaturen i Dublin är högst under juni till september och det är då vädret är som bäst, temperaturerna är som du kan se i vår klimattabell nedan lägst under december till mars precis som i Sverige. Det finns delade meningar om när det är bäst att besöka Dublin, flest besökare har Dublin runt St Patrick’s Day samt runt jul. Vill du ha det lite lugnare är resterande del av våren ett bra tillfälle att besöka Dublin, att möta våren i Phoenix Park är en upplevelse vi inte tycker att du ska missa. Det finns mycket att läsa om väder och klimat innan du åker till Dublin men titta inte för mycket på värmen, regnet och klimatet utan packa väskan och åk dit.

Medeltemperatur och nederbörd i Dublin

MånadMedeltemperatur dagtidNederbörd
Januari8°C67mm
Februari8°C55mm
Mars10°C51mm
April12°C45mm
Maj16°C60mm
Juni18°C57mm
Juli21°C70mm
Augusti19°C74mm
September17°C72mm
Oktober14°C70mm
November10°C67mm
December8°C74mm
Tabell över medeltemperatur och nederbörd i Dublin

Lägg till en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Välkommen till Dublinguiden.se

Vi förstår att du inte är här för annonserna och vi ser att du har Adblock aktiverat i din webbläsare vilket gör oss lite ledsna. Dublinguiden.se drivs av de intäkter vi får från annonserna vi har på sidan. Detta gör att vi önskar att du vitlistar dublinguiden.se i ditt adblock-verktyg för att sidan ska fortsätta utvecklas.

Tack för din förståelse!