Besök Guinness Storehouse

Lär dig historien bakom Guinness

Arthur Guinness sålde sin första stout år 1778, men öltillverkningen startade långt innan dess. Arthur flyttade produktionen av öl från den lilla orten Leixlip till lokalerna på St. James Gate Brewery i Dublin år 1759. Han skrev då på ett hyreskontrakt på 9000 år med en hyra på 45 pund per år. Bryggeriet blev 1914 utsett till det största bryggeriet i världen. Idag är det inte längre världens största men Guinness är en av världens mest kända ölsorter och tillverkas idag på flera platser i världen. På bryggeriet i Dublin bryggs förutom Guinness även ölet Kilkenny.

Guinness museum

Mitt i bryggeriet i Dublin ligger Guinness Storehouse som är ett museum över Guinness nutid och historia. Du får i museet följa bryggandet av en Guinness Stout hela vägen från vetekornet till dess att ölet är tappat på burk, flaska eller fat. Under rundturen på museet får du även gå tillbaka i tiden till och följa Guinness historia sedan 1700-talet för att se hur företaget och ölen har utvecklats. I slutet på turen får du självklart provsmaka en nytappad Guinness Stout, det öl som oftast kallas Irlands nationaldryck.

Guinness Storehouse har funnits sedan november år 2000 och sägs vara Irlands största turistattraktion med miljontals besökare varje år. Här finns en skybar, The Gravity bar, med utsikt över Dublin och vi rekommenderar starkt att ni gör en rundvandring och njuter av utsikten tillsammans med en Guinness Stout.

Boka rundtur på Guinness Storehouse

Vår rekommendation är att du bokar ditt besök och rundturen som tar dig runt museet i förväg på Guinness Storehouse hemsida, om du har köpt Dublin Pass så ingår rundturen i priset annars kostar det 26€ för en vuxen att gå rundturen.

Vi förstår att du inte är här för annonserna och vi ser att du har Adblock aktiverat i din webbläsare vilket gör oss lite ledsna. Dublinguiden.se drivs av de intäkter vi får från annonserna vi har på sidan. Detta gör att vi önskar att du vitlistar dublinguiden.se i ditt adblock-verktyg för att sidan ska fortsätta utvecklas.

Tack för din förståelse!