Bästa sevärdheterna i Dublin

Förutom intressanta sevärdheter att se i Dublin har vi valt att här samlat blandade saker att göra i Dublin. I Dublin finns flera sevärdheter som du måste besöka vid ett besök, några av dessa måsten i Dublin är fängelset Kilmainham Gaol, Guinness Storehouse och Temple bar. Vi hoppas att detta ska kunna ge er tips på sevärdheter inför er resa till Dublin och så att du inte missar något av de måsten som finns att se och göra i Dublin, reser du till Dublin med barn kolla in våra tips för hela familjen.

Dublin pass

I Dublin finns det möjlighet att köpa ett Dublin pass, detta pass ger dig fritt inträde till flertalet sevärdheter runt om i Dublin, det finns möjlighet att köpa Dublinpasset för en dag eller för en hel veckan. Du får t ex fritt inträde till Dublin Zoo, Dublin Castle, Guinness Storehouse, Kilmainham Gaol, The Old Jameson Distillery och mycket annat. Du får även fri flygplatstransfer samt rabatter på restauranger, butiker och bussturer vilket gör att din resa till Dublin blir billigare än vad du först planerat. Dublinpasset köper du här.

Shopping

I Dublin finns stor möjlighet till shopping, det kryllar av mysiga shoppinggator och stora köpcentrum. Även om du inte är ute efter att handla så ska du inte missa de välkända shoppinggatorna O’Connell Street, Nassau Street, Henry Street samt Grafton Street med butiker för alla smaker.

Vill du spendera dina pengar på lite dyrare varor så ska du bege dig till köpcentret Brown Thomas, det är ett stort shoppingcenter som har nästan alla stora, välkända och exklusiva varumärken i sitt utbud.

Missa heller köpcentrumen Stephen’s Green Shopping Center, Ilac Shopping Center, Clerys, Roches Store och Jervis Shopping Center där du kan hitta allt du kan tänka dig att det ska finnas i ett shoppingcenter och lite till.

Guinness Storehouse

Läs mer i vår artikel om just Guinness Storehouse

Dublin Castle

Dublins slott som har funnits sedan 1700-talet är idag en sevärdhet med konferenscenter men även guidade turer och museum. I slottet hittar du även ett bibliotek, restauranger samt stadens polismuseum.

Dublin Zoo

Dublin Zoo är Dublins enda men riktigt stora Zoo är en favorit hos barnen, här du kan titta på allt från afrikanska hundar till arktiska rävar. Även lejon, uttrar och gorillor finns att beskåda i denna enorma sevärdhet. Väl värt ett besök!

Kilmainham Gaol

Detta är Dublins gamla fängelse där fångar i alla åldrar hölls fängslade mellan åren 1796 och 1924. Du kan läsa mer i vår artikel om Kilmainham Gaol. Klart värt ett besök, är en av Dublins främsta sevärdheter.

St Stephen’s Green

Irland är känt för sin fina natur och vackra parker. Centralt i Dublin, bara ett stenkast från shopping och uteliv ligger den ligger St Stephen’s Green som är en av Irlands största parker. Här är samlas Dublins lokalbefolkning för att njuta av naturen, ta en fika i solen tillsammans med irländarna eller ta en lång promenad genom parken och njut.

Temple Bar

Temple Bar är ett av världens mest kända barområden, en sevärdhet i sig, här är gatorna fulla med pubar och nattklubbar som varje kväll fylls med lokalinvånare och turister. Det finns ett uteställe för varje personlighet och för alla smaker, passa på att dricka en Guinness och skåla med de trevliga irländarna. Befolkningen i Dublin är väldigt ung vilket märks på nattlivet så missa inte pubgatan Temple bar.

The Brazen Head

Dublins äldsta pub är The Brazen Head som öppnade 1198, puben är så gammal att den är Irlands äldsta pub. Puben ligger inte i Temple bar men med det är bara en kort promenad därifrån och puben är väl värd ett besök.

Old Jameson Distillery

Ett av världens äldsta destilleri ligger inte långt ifrån Dublins centrum, här kan du se på när whiskeyn Old Jameson tillverkas samt vandra runt och lära dig mer om whiskeyn historia.

Irish Museum of Modern Art

Ett museum med utställningar i modern tappning, utställningarna i museet byts ut med jämna mellanrum men de är alltid kul och intressanta. Utanför dörrarna till museet ligger en helt underbar grön park där du kan spendera timmar.

Trinity College

Irlands äldsta universitet som grundades av Drottning Elizabeth I år 1592, colleget är beläget centralt i Dublin på College green.

Saint Patrick’s Cathedral

Irlands största kyrka grundades 1191 och ligger i Dublin.

Saint Patrick’s Day

Vi rekommenderar er att besöka Irland och främst Dublin under Saint Patrick’s day som infaller den 17 mars varje år och är även känd som Irlands nationaldag. Klicka här om du vill lära dig mer om Saint Patrick’s day.

Phoenix park

Phoenix park är en av världens största parken, parken är världens största kommunala och inhägnade park där det finns både cricket- och poloplaner. I parken som ligger som är en sevärdhet i Dublin har Irlands president haft sitt residens.

Irlänska dörrar(Georgiansk arkitektur)

Spana in dörrarna till bostäderna i Dublin med härliga färger och utseende.

Sport

Dublin är huvudstaden för idrott i Irland och de största sporterna i staden och landet är fotboll, gaelisk fotboll, rugby och hurling. Dublin har Europas sjätte största idrottsarena, Croke park med plats för 82 500 åskådare.

Detta vill vi avsluta med att det finns många sevärdheter i Dublin och vi vet att det finns något för alla, ha en trevlig resa!

Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *