Sevärdheter

På den här sidan har vi samlat alla intressanta sevärdheter i Dublin, vi har även samlat andra saker att göra i Dublin. Innehållet är kategoriserat så att du enkelt ska kunna hitta det du söker, vi hoppas att detta ska kunna ge er många resetips inför er resa till Irland.

Shopping
I Dublin finns stor möjlighet till shopping, det kryllar av mysiga shoppinggator och stora köpcentrum. Även om du inte är ute efter att handla så ska du inte missa de välkända shoppinggatorna O’Connell Street, Nassau Street, Henry Street samt Grafton Street med butiker för alla smaker.

Vill du spendera dina pengar på lite dyrare varor så ska du bege dig till köpcentret Brown Thomas, det är ett stort shoppingcenter som har nästan alla stora, välkända och exklusiva varumärken i sitt utbud.

Missa heller köpcentrumen Stephen’s Green Shopping Center, Ilac Shopping Center, Clerys, Roches Store och Jervis Shopping Center där du kan hitta allt du kan tänka dig att det ska finnas i ett shoppingcenter och lite till.

Guinness Storehouse
Läs mer i vår artikel om just Guinness Storehouse

Dublin Castle
Dublins slott som har funnits sedan 1700-talet är idag en sevärdhet med konferenscenter men även guidade turer och museum. I slottet hittar du även ett bibliotek, restauranger samt stadens polismuseum.

Dublin Zoo
Dublin Zoo är Dublins enda men riktigt stora Zoo där du kan titta på allt från afrikanska hundar till arktiska rävar. Även lejon, uttrar och gorillor finns att beskåda i denna enorma sevärdhet. Väl värt ett besök!

Kilmainham Gaol
Detta är Dublins gamla fängelse där fångar i alla åldrar hölls fängslade mellan åren 1796 och 1924. Du kan läsa mer i vår artikel om Kilmainham Gaol. Klart värt ett besök, är en av Dublins främsta sevärdheter.

St Stephen’s Green
Irland är känt för sin fina natur och vackra parker. Centralt i Dublin, bara ett stenkast från shopping och uteliv ligger den ligger St Stephen’s Green som är en av Irlands största parker. Här är samlas Dublins lokalbefolkning för att njuta av naturen, ta en fika i solen tillsammans med irländarna eller ta en lång promenad genom parken och njut.

Temple Bar
Temple Bar är ett av världens mest kända barområden, en sevärdhet i sig, här är gatorna fulla med pubar och nattklubbar som varje kväll fylls med lokalinvånare och turister. Det finns ett uteställe för varje personlighet och för alla smaker, passa på att dricka en Guinness och skåla med de trevliga irländarna.

Old Jameson Distillery
Ett av världens äldsta destilleri ligger inte långt ifrån Dublins centrum, här kan du se på när whiskeyn Old Jameson tillverkas samt vandra runt och lära dig mer om whiskeyn historia.

Irish Museum of Modern Art
Ett museum med utställningar i modern tappning, utställningarna i muséet byts ut med jämna mellanrum men de är alltid kul och intressanta. Utanför dörrarna till muséet ligger en helt underbar grön park där du kan spendera timmar.

Trinity College
Irlands äldsta universitet som grundades av Drottning Elizabeth I år 1592, colleget är beläget centralt i Dublin på College green.

Saint Patrick’s Cathedral
Irlands största kyrka grundades 1191 och ligger i Dublin.

Saint Patrick’s Day
Vi rekommenderar er att besöka Irland och främst Dublin under Saint Patrick’s day som infaller den 17 mars varje år och är även känd som Irlands nationaldag. Mer om Saint Patrick’s day kan du läsa om på temadagar.se

Phoenix park
Phoenix park är en av världens största parken, parken är världens största kommunala och inhägnade park där det finns både cricket- och poloplaner. I parken som ligger som är en sevärdhet i Dublin har Irlands president haft sitt residens.

Irlänska dörrar(Georgiansk arkitektur)
Spana in dörrarna till bostäderna i Dublin med härliga färger och utseende.

Sport
Dublin är huvudstaden för idrott i Irland och de största sporterna i staden och landet är fotboll, gaelisk fotboll, rugby och hurling. Dublin har Europas sjätte största idrottsarena, Croke park med plats för 82 500 åskådare.

Detta vill vi avsluta med att det finns många sevärdheter i Dublin och vi vet att det finns något för alla, ha en trevlig resa!