Missa inte Temple Bar när du är i Dublin

Det finns få saker som är så synonyma med Dublin och Irland som pubkulturen. Irländarna älskar att socialisera på puben vare sig det är vardag eller helg och det hetaste området i Dublin är Temple Bar. Det ligger i de centrala delarna av staden och är Dublins hetaste barområde. Här samlas såväl irländare som turister bland de många pubarna som finns i området. Själva området är i sig väldigt mysigt med sina medeltida byggnader och kullerstensgator. Om du ska besöka Dublin måste du lägga till Temple Bar på listan över sevärdheter att besöka.

Detta kan du förvänta dig när du besöker Temple Bar

Temple Bar ligger i området Dublin 2 och på gångavstånd om du bor i de centrala delarna av staden. Varje natt förvandlas det till ett centrum för pubar och barer och du kan hålla igång hela natten här. Räkna med att träffa på både irländare och turister när du rör dig i detta område. Några av de mest kända barerna i området är The Temple Bar Pub och The Porterhouse. Irländarna är generellt kända för att vara väldigt trevliga och välkomnande mot turister och detta område är inget undantag. Om du vill uppleva så många pubar som möjligt kan du testa på fenomenet “bar hoping” där du helt enkelt går från pub till pub under kvällen.

Det är inte bara turister som flockas till dessa barer och pubar, området är också väldigt populärt när det är dags för en svensexa eller möhippa. Var beredd på att se glada kompisgäng med roliga rekvisita fira deras blivande brud eller brudgum. Om du själv ska anordna något sådant under den närmaste framtiden är Dublin och Temple Bar en utmärkt destination.

The Temple bar pub i området Temple bar
The Temple bar pub i området Temple bar

Fullsmockat i Temple barunder St Patrick’s Day

Om du vill uppleva Temple Bar när det är som allra folktätast ska du göra ett besök den 17 mars, alltså Irlands nationaldag. Dagen kallas även för St Patricks Day och är den största höjdpunkten på året för många irländare. Det är fest hela dagen och hela natten i Dublin och på Temple Bar samlas folk från hela världen. Här får du chansen att dricka en äkta Guinness, träffa irländare och uppleva pubkultur när det är som bäst. Du får dock vara beredd på att det är ganska trångt på barerna och att det kan ta lite tid innan du kommer fram till baren och kan beställa. Det är dock värt att vänta på då det är en fantastisk upplevelse.

The Temple Bar Pub – 450 olika sorters whiskey

Den allra mest känd puben i området delar samma namn som området och är ett måste för alla whiskeyfans. Vad sägs om hela 450 olika sorter whiskey att välja bland? Puben känns igen på sin knallröda fasad och sin stereotypiska irländska stil. Här sitter turister och lokalinvånare sida vid sida och njuter av den härliga atmosfären. Puben är dessutom väldigt vackert inredd på insidan med lågt hängande lampor och den fina kollektionen av whiskey på display. Här får du inte missa att svänga förbi.

Vi förstår att du inte är här för annonserna och vi ser att du har Adblock aktiverat i din webbläsare vilket gör oss lite ledsna. Dublinguiden.se drivs av de intäkter vi får från annonserna vi har på sidan. Detta gör att vi önskar att du vitlistar dublinguiden.se i ditt adblock-verktyg för att sidan ska fortsätta utvecklas.

Tack för din förståelse!