Weekend

Weekend i Dublin
Det finns många olika typer av resor att göra till Dublin, att åka på en weekendresa är den vanligaste resa som vi svenskar gör till Irland.

Tips på att göra under weekend i Dublin.
Beroende på hur mycket tid du har och vad du är intresserad av så varierar ju självklart vad du vill och hinner göra under en helg. Vi vill här visa vad du absolut inte skall missa när du är i Dublin, det spelar ingen roll vem du är eller vad ditt mål med resan är.Att inte besöka Guinness Storehouse när du är i Dublin är lite av en skam. Här får du se hur Irlands, och ett av världens, mest kända öl tillverkas samt njuta av utsikten över Dublin från baren i utkikstornet samtidigt som du avnjuter en kall Guinness, bara det är värt pengarna.

Du måste självklart under din weekend besöka Dublins mest kända pubområde, Temple bar, här finna flertalet gamla irländska pubar som serverar öl från hela världen. Passa samtidigt på att spana in ”The Wall of Fame” som finns i området som bland annat pryds med en stor bild av det irländska bandet U2.

Har du tid ska du även bege dig ut till Kilmainham Gaol som är ett före detta fängelse som idag agerar museum för Dublins turister.
Resa till Dublin
Eftersom att Dublin ligger på en ö så är enda möjligheterna att ta sig dit att åka flyg eller båt. Det enklaste sättet för oss i Sverige är att flyga, det går dagligen plan från Malmö, Göteborg och Stockholm till Dublin vilket passar bra för dig som skall på en weekend hit.

Resa i Dublin
I Dublin kan du ta dig runt genom att resa med buss, taxi, cykel eller Dublins ”Dart” som är en kombination av tunnelbana och pendeltåg. Eftersom att Dublin är en så liten stad till ytan så är det enkelt att ta sig runt genom att promenera samtidigt som du kan njuta av miljön, kulturen och den avslappnade stämningen.