Weekend i Dublin

Det finns många olika typer av resor att göra till Dublin, att åka på en weekendresa är den vanligaste resa som vi svenskar gör till Dublin. Detta beror till stor del på att det är väldigt enkelt att ta sig från Sverige till Dublin och flyget tar bara 2,5-3 timmar. Samtidigt som Dublin är en stad i behaglig storlek vilket gör den lätt att utforska under en weekend både med och utan barn på resan.

Se och göra under weekend i Dublin.

Beroende på hur mycket tid du har och vad du är intresserad av så varierar ju självklart vad du vill och hinner göra under en helg. Vi vill här visa vad du absolut inte skall missa när du är i Dublin, det spelar ingen roll vem du är eller vad ditt mål med resan är.

Ett besök till Guinness Storehouse är ett måste när du är i Dublin. Här får du se hur Irlands, och ett av världens, mest kända öl tillverkas samt njuta av utsikten över Dublin från baren i utkikstornet samtidigt som du avnjuter en kall Guinness, bara det är värt pengarna.

Du måste självklart under din weekend besöka Dublins mest kända pubområde, Temple bar, här finns flertalet gamla irländska pubar som serverar öl från hela världen. Området gör sig bäst under kvällstid då de vänliga irländarna blandar sig med mängder av turister. Passa samtidigt på att spana in ”The Wall of Fame” som finns i området som bland annat pryds med en stor bild av det irländska bandet U2.

En weekend till Dublin är inte komplett utan ett besök till det före detta fängelset Kilmainham Gaol som idag agerar museum. Under ett besök får du vandra runt bland fängelsehålorna samt uppleva en historisk fängelsemiljö känd från flera filmer.

Billig weekend i Dublin

Det är många som undrar hur du får en så billig weekend som möjligt till Dublin på Irland. Om du får en billig eller dyr weekend till Dublin beror på dina krav och hur mycket du vill se och göra. Om du vill göra och se mycket under din weekend till Dublin så rekommenderar vi att du tittar in Dublin pass som ger rabatter på bland annat sevärdheter och transport.

Lägg till en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Välkommen till Dublinguiden.se

Vi förstår att du inte är här för annonserna och vi ser att du har Adblock aktiverat i din webbläsare vilket gör oss lite ledsna. Dublinguiden.se drivs av de intäkter vi får från annonserna vi har på sidan. Detta gör att vi önskar att du vitlistar dublinguiden.se i ditt adblock-verktyg för att sidan ska fortsätta utvecklas.

Tack för din förståelse!