Shopping i Dublin

För dig som älskar shopping så har Dublin mycket att erbjuda. På de långa shoppinggatorna hittar du både exklusiva high-end butiker och billigare alternativ. En stor favorit är lågprisbutiken Pennys eller Primark som det också heter. Här hittar du kläder och skor för både dam, herr och barn till väldigt billiga priser. Det är definitivt värt ett besök om du vill fynda billigt. De har även inredning och skönhet i sitt enorma sortiment.

Shoppa loss på Grafton Street och Henry Street

Det finns två stycken stora shoppinggator i Dublin, de heter Grafton Street och Henry Street. De ligger mitt i stan och börjar vid den populära parken St Stephen’s Green. Det är en bra utgångspunkt om du vill uppleva den bästa shoppingen i Irlands härliga huvudstad. Gatorna är helt bilfria och du kan gå där och strosa i lugn och ro. På dessa gator hittar du flera populära ”department stores” som till exempel Brown Thomas och Dunnes. De har allt från kläder och smink till inredning och mat. Marks & Spencers är en annan liknande butik som är väldigt populär i Dublin. Om du gillar att ha allt samlat på samma ställe är dessa ställen väl värda ett besök under din vistelse här.

På dessa gator i Dublin finns det även flera elektronikbutiker samt ”Argos”. Det är en lite speciell butik där du väljer ut vad du vill ha i en katalog och reserverar det. Sedan hämtar butikspersonalen din vara åt dig i kassan. De har alltså knappt något sortiment i själva butikerna utan endast bakom kassan. Andra spännande butiker som finns på dessa gator är Pull & Bear, JD Sports och Rituals. Butikerna trängs tillsammans med flera mysiga pubar och restauranger där du kan slå dig ner när du börjar bli lite trött i benen.

Förutom Grafton Street och Henry Street är O’Connell Street och Nassau Street två stora shoppinggator i Dublin.

Shopping i Dublin

Flera stora köpcentrum i Dublin

Dublin har flera stora köpcentrum i de centrala delarna och det mest kända är förmodligen Stephen’s Green Shopping Centre. Enligt de själva har de allt du behöver under ett och samma tak. Det finns flera våningar och du kan handla allt från böcker till leksaker och kläder. Självfallet finns det även matställen när du behöver en paus. Några exempel på butiker som du hittar här är Boots, Flying Tiger Copenhagen, Hallmarks, TK Maxx och Virgin Media. Här är det enkelt att fördriva några timmar om du älskar att shoppa.

I centrum finns även två andra stora köpcentrum. Det ena heter Jervis Shopping Centre och det andra IIac Shopping Centre. Om du kan tänka dig att åka kollektivt kan du även göra ett besök på Dundrum Town Centre som ligger i området med samma namn. Här finns totalt 120 olika butiker vilket gör det till det största köpcentrumet i hela landet. Du hittar både svenska favoriter som H&M och internationella favoriter som Marks & Spencer. I köpcentrumet finns även ett flertal skönhetssalonger där du kan skämma bort dig själv med en spabehandling. Är det något som irländarna verkligen älskar så är det att ta hand om sig själva.

Vi förstår att du inte är här för annonserna och vi ser att du har Adblock aktiverat i din webbläsare vilket gör oss lite ledsna. Dublinguiden.se drivs av de intäkter vi får från annonserna vi har på sidan. Detta gör att vi önskar att du vitlistar dublinguiden.se i ditt adblock-verktyg för att sidan ska fortsätta utvecklas.

Tack för din förståelse!