Tips på bästa aktiviteterna med barn i Dublin

Att resa till Dublin med barn

Med ett Dublin Pass kan du besöka över 30 olika sevärdheter och dessutom slippa köer på flera av dem. Exempel på attraktioner som ingår och som rekommenderas för barnfamiljer är Big Bus: hop-on/hop-off, Dublin Zoo (slipp köer), National Wax Museum, National Aquatic Centre, Rainforest Adventure Golf och The Little Museum of Dublin. Dublinpasset köper du här.

Utöver dessa sevärdheter finns det mängder med ställen att upptäcka i och i närheten av Dublin, inte minst för den som gillar djur, lek, lärande och Fantasy. För den som vill ta sig en liten bit utanför stan rekommenderas en tur längs med Dublins vackra kustvägar med en hyrbil, med ett och annat stopp för att plocka unika stenar och kanske ta ett uppfriskande dopp i Dublinviken.

The Wheel of Dublin

Från det 60 meter höga pariserhjulet, även känt som ”Revolver”, erbjuds hela familjen en spännande upplevelse av Dublin och Wicklow Mountains från ovan. Hjulet ligger på Point Village Square i området Docklands, och har sedan det öppnade för allmänheten sommaren 2010 varit ett mycket populärt turistmål.

Besöker du området under helgen kan du dessutom njuta av utställningar, levande musik, idrottsevenemang, mat och dryck. Här finns något för hela familjen.

Dublin Zoo för hela familjen

Ett besök på Dublin Zoo garanterar ett besök hos alla de djurarter man kan tänka sig möta i en stor djurpark: sjölejon, pingviner, lemurer, giraffer, elefanter, exotiska fåglar.

Inom djurparkens område finns det ett stort utbud av mat, dryck och souvenirer där det går att köpa allt från varma rätter till smörgåsar, sallader, hamburgare, bullar, kaffe, läsk och mycket mer. All vinst från souvenirbutiken går dessutom tillbaka in i parken, vilket gör att du inte bara investerar i fina minnen utan även i parkens framtid.

Game of Thrones-vandring

Oavsett om du ett stort fan av den populära TV-serien Game of Thrones eller inte kommer du garanterat att finna den här vandringen oförglömlig. Ta med familjen på en upptäcksfärd utöver det vanliga, iklädda Stark-kappor, svärd och sköldar, genom Riverlands i jakt på White Walkers och jättevargar, ledsagade av statister från ”verklighetens” Game of Thrones.

Inkluderar vandring i Tollymore Park, lunch i Strangford Lough och besök på flera kända platser från serien (bland annat Old Castle Ward och Inch Abbey).

Imaginosity – Museum för kreativa, lekfulla och nyfikna barn

Ett museum för kreativa, lekfulla och nyfikna barn med pedagogiska utställningar som är särskilt utformade för att stimulera lärande och interaktion. Här kan barn under 9 år ta del av workshops, utställningar och andra aktiviteter tillsammans i vuxnas sällskap. Det går också bra att hyra Imaginosity och bjuda in till ett oförglömligt födelsedagskalas.

För den som vill återkomma regelbundet finns det familjekort som inkluderar medlemskap, nyhetsbrev och rabatterade priser i såväl butiker som på hyra av lokal och diverse säsongsbetonade aktiviteter.

National Wax Museum Plus

För den som vill ha ännu mera Fantasy är ett besök på Dublins anrika vaxmuseum att rekommendera. Ända sedan starten 1983 har museet attraherat såväl stora som små besökare som förundras över vaxdockornas slående likhet med sina föregångare. Eller vad sägs om att skaka hand och bli fotograferad med Gollum (Sagan om ringen), Familjen Flinta, Power Rangers eller Byggare Bob?

För den som gillar skräck rekommenderas en närmare titt på Greve Dracula, Frankenstein, Mumien, Varulven och Hannibal Lecter (den senare sitter som tur är bakom galler). Detsamma gäller för alla popälskare som kan passa på att fotograferas ihop med Michael Jacksons, David Bowies, Tina Turners, Ronan Keatings, Phil Lynotts och U2:s vaxdubletter!

Viking Splash Tours

För familjer med barn över 2 år är Viking Splash Tours ett fantastiskt roligt sätt att se Dublin. Gå ombord på en av de gula amfibiebussarna och lyssna på historier om vikingarnas Dublin, samtidigt som sevärdheter som St Patrick’s Cathedral och Trinity College swishar förbi. Avsluta med ett dyk ner i vattnet för att fortsätta förbi Grand Canal docklands med U2:s inspelningsstudio – och mycket mer.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Välkommen till Dublinguiden.se

Vi förstår att du inte är här för annonserna och vi ser att du har Adblock aktiverat i din webbläsare vilket gör oss lite ledsna. Dublinguiden.se drivs av de intäkter vi får från annonserna vi har på sidan. Detta gör att vi önskar att du vitlistar dublinguiden.se i ditt adblock-verktyg för att sidan ska fortsätta utvecklas.

Tack för din förståelse!