Bästa tiden att åka till Dublin

Dublin är en storstad som har mycket att erbjuda men staden är kanske inte känd för sin fina väderlek. Irländarna själva säger att de går igenom fyra årstider på en dag oavsett vilken tid på året du väljer att göra ett besök. Med andra ord så regnar och blåser det en hel del. Glöm därför inte att investera i ett ordentligt paraply eller en regnjacka när du ska besöka Irlands huvudstad. Så hur ska du egentligen tänka kring bästa tiden att åka till Dublin?

Möt våren i Dublin

Våren är för många den bästa tiden att besöka Dublin. Dels för att det börjar bli lite varmare temperaturer och dels för att Irlands nationaldag St Patrick’s Day firas med buller och bång. Nationaldagen inträffar alltid den 17 mars och är en lång rad av parader och festligheter. Även om du själv inte är irländare kommer du älska att delta i firandet och dricka grön öl i gröna kläder. Irländarna är kända för att vara genuint trevliga och vet verkligen hur det ska festas. Därför är det för många en självklarhet att möta våren i just Dublin om du vill se staden från sin bästa sida.

Fira jul i Dublin

En annan tidpunkt som är speciell i Dublin är julen. Redan i början av december börjar gatorna julpyntas och det sprids en vacker stämning i hela staden. Det spelar ingen roll när i december du besöker staden så länge det är innan jul. Allra mysigast är det på den stora gatan Grafton Street där butikerna slår på stort gällande julbelysning och pynt. Här kan du handla alla dina julklappar och samtidigt njuta av den underbara atmosfären. Det är verkligen en speciell julkänsla i hela staden och något som bör upplevas. När du är trött i benen får du inte missa att slinka in på någon mysig pub och koppla av med en öl eller två. Dublin är som bekant välkänt för sin underbara pubkultur som är ännu lite gemytligare under juletider.

Sök lugnet i Dublin

Under St Patrick’s Day och vid jul är Dublin fullt av turister som upptäcker allt den fantastiska staden har att erbjuda. Om du tycker det känns lite överväldigande med allt folk kan du istället åka under april eller maj månad. Våren har kommit lite längre än i Sverige, temperaturen brukar ligga mellan 10 till 15 grader och det är inte lika mycket folk i centrum. Ta chansen att upptäck historiska Trinity Collage som utbildat stora poeter som Oscar Wilde. De pampiga byggnaderna är än idag hem åt studenter från hela världen och även ett av Dublins populäraste besöksmål.

Vid denna period kan du även passa på att ta snabbtåget ut till Howth som lite skämtsamt kan liknas vid Irlands Hamptons. Det räknas som ett av de dyraste och mest eftertraktade områdena i hela landet. Som turist kan du bara åka dit och njuta av de fantastiska vyerna och den trevliga hamnen. Det tar ungefär en halvtimme att resa hit med tåg från de centrala delarna av Dublin. Missa inte heller att ta en promenad på stranden om vädret tillåter.

Vi förstår att du inte är här för annonserna och vi ser att du har Adblock aktiverat i din webbläsare vilket gör oss lite ledsna. Dublinguiden.se drivs av de intäkter vi får från annonserna vi har på sidan. Detta gör att vi önskar att du vitlistar dublinguiden.se i ditt adblock-verktyg för att sidan ska fortsätta utvecklas.

Tack för din förståelse!