Från och till Dublins flygplats

Från Dublins flygplats till centrala Dublin

Dublins flygplats, eller Aerfort Bhaile Átha Cliath som den heter på iriska, ligger ca 10 kilometer norr om centrala Dublin. Det är primärt en internationell flygplats där mellan 25-30 miljoner passagerare landar varje år för att resa vidare mot olika destinationer i landet, som bland annat huvudstaden Dublin. Så hur tar man sig då från Dublin flygplats till centrum? Det finns några olika alternativ.

Till centrala Dublin med bil

Utanför flygplatsen finns specificerade drop-off och pick-up points utanför terminal 1 och 2, där biltrafikanter kan släppa av och hämta upp passagerare. Har du ingen egen bil eller någon som hämtar dig kan du hyra bil på något av flygplatsens biluthyrningskontor. Bilresan in till Dublin tar en knapp halvtimme och vägen går via M1 och M50 direkt in till stadskärnan. Följ skyltarna på M1 mot CityCentre/M50.

Buss från Dublins flygplats

Ett av det billigaste sätten att ta sig till Dublins centrum från flygplatsen är med buss. Bussoperatören Dublin Bus hittar du på Dublin Airport Bus Parks zon 15. Linjerna 16 och 41 trafikerar sträckan med sträckning Dublin Airport – Ballinteer (Kingston) för linje 16 och Swords Manor (via flygplatsen) – Lower Abbey Street för linje 41. Förutom lokalbussen så trafikerar även Aircoach Bus Transfer bus 700 sträckan mellan Dublins flygplats och Dublins city center. Om du har Dublin pass så får du 15% rabatt på bussresan med Aircoach Bus Transfer.

Bussturen från Dublins flygplats till centrum tar ca 35 minuter och stannar på flertalet ställen på vägen vilket gör att det är möjligt att åka buss om du har ditt boende längs med busslinjens sträckning.

Taxi till Dublin centrum från flygplatsen

Taxi finns självklart som alternativ att åka från Dublins flygplats men är också det dyraste alternativet. Det uppskattade priset för resan är mellan 25-30 € beroende på trafikläge och tid på dygnet. Som för alla flygplatser rekommenderas att man anlitar ett licensierat taxibolag. Som taxikund från Dublins flygplats har du rätt att åka upp till 30 km, få priset kalkylerat på taxametern och ett kvitto på betalningen.

Finns det inget tåg eller annan kollektivtrafik?

Nej, faktiskt inte. En järnvägs- eller tunnelbanelinje mellan flygplatsen och centrala Dublin är under planering men förväntas inte öppna förrän tidigast 2026 eller 2027.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Välkommen till Dublinguiden.se

Vi förstår att du inte är här för annonserna och vi ser att du har Adblock aktiverat i din webbläsare vilket gör oss lite ledsna. Dublinguiden.se drivs av de intäkter vi får från annonserna vi har på sidan. Detta gör att vi önskar att du vitlistar dublinguiden.se i ditt adblock-verktyg för att sidan ska fortsätta utvecklas.

Tack för din förståelse!