Allmänt

Dublin pass
I Dublin finns det möjlighet att köpa ett Dublin pass, detta pass ger dig fritt inträde till flertalet sevärdheter runt om i Dublin, det finns möjlighet att köpa dublinpasset för en dag eller för en hel veckan. Du får t ex fritt inträde till Dublin Zoo, Dublin Castle, Guinness Storehouse, Kilmainham Gaol, The Old Jameson Distillery och mycket annat. Du får även rabatter på restauranger, butiker och bussturer vilket gör att din resa till Dublin blir biligare än vad du först planerat.
Dublinpasset köper du här.Dricks:
Restauranger i Irland tar dricks på olika sätt, det finns de restauranger som lägger på dricks på slutnotan och då behöver du inte betala någon ytterligare dricks. Det finns även de restauranger som har ”Service included” och då behöver du inte heller betala någon extra dricks. Det tredje alternativet som finns är att det inte står någonting på notan, om det inte står någonting om det på notan så gäller vanligtvis 10-15% (av notans totalbelopp) i dricks.

På hotell så förväntar sig personalen ingen dricks, så det är du själv som avgör. Detsamma gäller även när du åker taxi runt om i t ex Dublin.
På pubar skall du inte lämna dricks, det är istället vanligt att man använder sig av ”en till mig, en till bartendern”, alltså att du köper en öl till både dig och bartendern.
De flesta caféer runt om i Irland har en dricksskål, så om du är nöjd med servicen bör du stoppa lite pengar i skålen.